Browar

Źródło doskonale uwarzonego piwa bije w samym sercu Łodzi. Warkot mieści się w legendarnym budynku „Kaskada”, przy ulicy Narutowicza 7/9. To tylko 50 metrów od ulicy Piotrkowskiej!

W Browarze WARKOT postawiliśmy tylko na naturalne składniki. Warzymy wyłącznie z naturalnych produktów — na 100%! Dlatego po naszym piwie nigdy nie będziesz miał kaca, niezależnie od tego, ile wypijesz. Wpadnij do nas i przekonaj się osobiście!

Małgorzata Węgierska

główny piwowar Browaru Warkot

„Moja przygoda z piwem rzemieślniczym zaczęła się już na pierwszym roku studiów, kiedy spróbowałam piwa uwarzonego przez kolegę na uczelni. Od razu zapisałam się do koła browarniczego na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu i zaczęłam przygodę z piwowarstwem domowym, a na studia magisterskie wybrałam kierunek Technologia Żywności i Żywienia Człowieka, specjalizacja Technologia Przemysłów Fermentacyjnych. Podczas studiów zajmowałam się głównie piwem i odbyłam praktyki w Browarze Zodiak i browarze restauracyjnym Złoty Pies. Dodatkowo pracowałam jako barmanka we wrocławskich multitapach. W trakcie ostatniego semestru wyjechałam na Erasmusa do Hiszpanii, gdzie poznawałam tamtejszy kraft. Po powrocie i zdobyciu tytułu magistra niemal od razu zostałam piwowarką Browaru ROCH, w którym wdrażałam swoje pomysły i wkładałam serce w każdą, pojedynczą warkę.

Obecnie jestem Głównym piwowarem w Browarze Warkot. W 2018 z moją drużyną zwyciężyłam w Viking Brewmaster Challenge 2018 — wariacja na temat piwa grodziskiego. Od 2019 jestem Sędzią w Konkursie „Kuźnia Piwowarów”. Piwo to moja codzienna praca, w której się odnajduję i czerpię z niej ogromną satysfakcję. Piwne tematy przelewają się, praktycznie przez wszystko, co robię. Na co dzień jestem osobą ciekawą świata, kocham podróże, w których trakcie stale poszerzam piwne horyzonty”.